نحوه تردد ایرانیان خارج از کشور
 

الف- معافيت خريد خدمت

1. مهلت اجراي مقررات مصوب سال 1385 در خصوص معافيت خريد خدمت ،حداكثر تا پايان روز 1392/05/31 تعيين شده و اجراي آن از 1392/06/01 متوقف مي گردد. بنابراين درخواست هايي كه تا پايان روز 92/05/31 از سوي نمايندگي هاي خارج از كشور ثبت گرديده و حداكثر تا تاريخ 1392/06/31 از طريق اداره كل امور ايرانيان تحويل اين سازمان مي گردد قابل رسيدگي ميباشد. 2. درخواست هايي كه بعد از تاريخ 1392/05/31 توسط نمايندگي هاي خارج از كشور ثبت شده و يا پرونده هايي كه بعد از تاريخ 92/06/31 تحويل اين سازمان مي گردد قابل رسيدگي نخواهد بود.




ب-تردد به داخل كشور

1. كليه مشمولان ايراني مقيم خارج از كشور كه حداقل سه سال درخارج از كشور اقامت داشته باشند مي توانند در هرسال حداكثر دوبار و مجموعا به مدت سه ماه به داخل كشور تردد نمايند.(شرايط اقامت خارج ار كشور در بند(ج) بيان شده است.) 2. مشمولان مقيم خارج جهت دريافت مجوز تردد مي بايست به نمايندگي دولت جمهوري اسلامي ايران در كشور محل اقامت مراجعه و گذرنامه آنان پس از احراز شرايط ، ممهور به مهر تردد با عنوان «اجازه تردد مشمولان ايراني مقيم خارج از كشور» گردد. همچنين لازم است در متن اجازه تردد،به شماره و تاريخ ابلاغيه ستاد كل نيروهاي مسلح نيز استناد شود. 3. مشمولاني كه در اجراي مقررات مربوط ، جهت ادامه تحصيل از كشور خارج شده و داراي معافيت تحصيلي خارج از كشور ميباشند ،در شمول اين مصوبه نبوده و حسب مورد از تسهيلات تردد دانش آموزي يا دانشجويي استفاده خواهند كرد. 4. فرزندان مشمول ماموران ثابت دولت در خارج از كشوركه به جهت همراهي با والدين ،داراي مجوز خروج از سازمان وظيفه عمومي مي باشند نيز در شمول اين مصوبه نبوده بلكه مي توانند در طول مدت ماموريت والدين مطابق مجوز صادره ، اقدام به تردد نمايند. 5. با افراد موضوع بند (3)و(4)چنانچه ، از شمول مقررات مربوط خارج شوند ،به شرط داشتن حداقل سه سال اقامت در خارج ،برابر اين مصوبه رفتار خواهد شد. 6. مهلت اجراي اين مصوبه تا پايان سال 1400 ميباشد.




ج-اقامت خارج از كشور

افراد موضوع بند(ب)كه داراي اقامت خارج از كشور با شرايط زيرباشند درشمول مقررات تردد قرار مي گيرند:

1- داشتن حداقل سه سال افامت پيوسته در خارج متصل به زمان درخواست مجوز تردد. 2- اقامت خارج در هرسال كمتر از 9 ماه پيوسته يا ناپيوسته نباشد.(نه ماه اقامت در خارج و سه ماه تردد به داخل كشور به عنوان يك سال اقامت محاسبه مي شود.) 3- اگرسه سال اقامت مشمول در خارج در يك دوره چند ساله بوده ، مي بايست پيوستگي بين سنوات اقامت با حداقل سه ماه اقامت در سال حفظ شده باشد.(اين سه ماه فقط براي حفظ پيوستگي سنوات اقامت بوده و جزء اقامت سه ساله محاسبه نمي شود.) مثال : چنانچه مشمولي در سال 87 يازده ماه اقامت در خارج داشته ،در سال 88 سه ماه ، در سال 89 نه ماه ، در سال 90 چهار ماه و در سال 91 نه ماه اقامت داشته باشد به دليل اين كه اقامت هاي وي در سالهاي 87و89و91 هركدام حداقل نه ماه بوده و پيوستگي سنوات اقامت وي نيز در اين دوره يعني از سال 87 تا91 با حداقل سه ماه اقامت حفظ شده است . لذا در شمول ضوابط تردد قرار خواهد گرفت. 4- چنانچه مشمولي در چند سال گذشته ،سه سال و يا بيشتر اقامت در خارج داشته ليكن پيوستگي آن تا زمان درخواست مجوز تردد حفظ نشده باشد يعني بين اقامت هاي قبلي تا زمان درخواست مجوز تردد، بيش از 9 ماه فاصله ايجاد شده باشد اقامت هاي قبلي وي قابل محاسبه نخواهد بود. 5- اقامت درسن مشموليت يا قبل از سن مشموليت شرط نمي باشد. 6- مشمولاني كه تردد آنان در داخل كشور بيش از دوبار در سال يا بيش از سه ماه باشد از شمول مصوبه خارج خواهند شد. تبصره: افرادي كه داراي شرايط خاص مي باشند وضعيت آنان در كميسيوني متشكل از نمايندگان وزارت امور خارجه ،گذرنامه رياست جمهوري و سازمان وظيفه عمومي ناجا مورد بررسي و رسيدگي قرار گرفته و در صورت تاييد كميسيون تردد آنان حسب مورد حداكثر تا يك بار ديگر و يا حداكثر تا سه ماه ديگر قابل افزايش خواهد بود.